kuva

Ethan 'If

                          
© Bagoniebos, thank you!

rotu, skpHolsteininhevonen, ori syntynyt01.05.2012, (10-vuotias) oma ikääntyminen
väri, säkärt, 167 cm ikääntyminentäyttänyt kolme vuotta 01.08.2012
painotuskoulupainotus tasoGP, 100cm
kasvattajaInfinity Sporthorses / misery. omistajaTinz. (VRL-01824)(@)
rekisterinumeroVH13-044-0077 saavutukset72 KRJ sijoitusta, 1 Cup sijoitus

Luonnekuvaus

Ethan on hieman machoilevan luonteen omaava upea kouluorhi. Vaikka ori pörhenteleekin rintaansa vähän väliä on se kuitenkin tositoimissa täysin ”mamman mussukka”. Uusin ja pelottaviin paikkoihin ei ori ikinä astelisi ensimmäisenä, mutta jos äiti menee ensin voi perässä astella jännittyneenä pöristen. Ratsastaessa ori on näyttävä, kunhan selässä on kokenut kuski sillä osaamattomien kanssa Ethan näyttää vähän lihavalta B-luokan ratsastuskouluhevoselta.

Hoitaessa Ethan testaa joka päivä jollain tavalla oli hoitaja sitten uusi tuttavuus tai sama vanha konkari. Jos orille antaa periksi heti eikä ole jämerä alusta asti se saattaa olla jo vaaraksi liiskatessaan seinään tai kävellessään suoraan yli. Yleensä hoitajan testaukseen liittyy pientä näykkimistä, etujalan kuopimista ja pyörimistä. Näiden kanssa kun on alusta asti tarkka, sujuu yleensä loppu mukavasti. Uudet asiat pitää aina pelätä, pöristä ja maistella läpi ja tähän kannattaa aina varatakin jonkin verran aikaa, oli kyse sitten uudesta harjasta tai satulahuovasta. Muuten tämä ”rohkea” hevonen onkin sitten helppohoitoinen.

Ratsuna Ethan on oikein loistava, oli se sitten GP ratsuna tai aloittelijan ensimmäinen kerta. Koulua ori vääntää mielettömän upeasti kun selässä on tarpeeksi osaava ratsastaja, mistään ei tingitä ja kaikki täytyy aina tehdä täysillä. Tämä on osasyy siihen, että Ethan on ehdottomasti yksi tallimme valioyksilöistä ja sen takia myöskin halutuin ratsu henkilökunnallemme. Aloittelijoiden kanssa Ethan on todella, todella rauhallinen ratsu. Se jolkottelee jotain epämääräistä löysää ravia ja etenee hyvin hitaasti eteenpäin myös laukassa. Ori kuuntelee kuitenkin aloittelijaa niin hyvin kuin pystyy, eikä vaivaudu säikkymään turhista. Sopii siis loistavasti esimerkiksi terapiaratsuksi.

Esteitä Ethanin kanssa hypitään silloin tällöin virkistykseksi. Orilta löytyy potentiaalia esteillekin, mutta mielekkäämpää orille on kuitenkin vääntää koulukiemuroita.

Kisapaikoilla Ethan pörhentelee ja steppailee ympäriinsä kaula kaarella saaden muiden ihmisten huomion useimmiten tosin negatiivisesti. Kouluaitojen sisäpuolelle päästyään orin koko olemus muuttuu ja siitä tulee taas hieno ja upea kouluratsu. Jokainen tie viilataan pilkuntarkasti oikein ja liikkeet pidetään niin lennokkaina kun mahdollista.

Maastossa ori on pelkuri eikä voi mennä ensimmäisenä mihinkään, tästä syystä sen kanssa ei kannata maastoilla yksin. Pelästyessään Ethan ei pakene paikalta vaan peruuttaa. Monesti ojassa on käyty pötköttämässä orin kanssa ja siitä oppineena ratsailta on suositeltavaa tulla alas kun peruuttaminen alkaa. Sen seurauksena Ethan rauhoittuu ja suostuu jatkamaan matkaansa eteenpäin.

Sukutiedot

i Edelweiss KRJ-I, YLA2
hol, mrn, 176cm
ii Edelmann
hol, rn, 175cm
iii Edwin
hol, mrn, 178cm
iie Ebony Everthing
hol, trn, 175cm
ie Winnie the Pooh
hol, 168cm, trn
iei Walking Thunder
hol, 170cm, rn
iee Pandora
hol, 169cm, mrn
e Never Forget KRJ-II
hol, rt, 157cm
ei Never Again
hol, tpr, 171cm
eii You Again?
hol, rt, 158cm
eie Never Here
hol, rt, 162cm
ee Give Me a Reason
hol, prn, 152cm
eei Wanna Be the Reason
hol, rn, 170cm
eee Live And Die
hol, trt, 158cm

ii. Edelmann on valitettavasti jo edesmennyt holstein-ori, joka oli erittäin suuri kokoinen ja hitaasti kypsyvä. Ori oli erittäin ilkikurinen ja tykkäsi leikkiä hoitajien kustannuksella. Eräänä yönä se oli karannut tarhastaan ja kerennyt astumaan kiimassa olevan tamman; näin syntyi Ekku, vahinkovarsa. Ekun isä aloitti kilpailemisen 5-vuotiaana, mutta alkoi pääsemään sijoituksille vasta 8-vuotiaana - kuten mainitsin, ori kypsyi hyvin hitaasti. Ori stressasi paljon kilpailupaikoilla nuorempana ja energia meni hermostumiseen, eikä se jaksanut keskittyä kouluradoilla. Orin kanssa käytiin paljon erilaisissa tapahtumissa ja kouluttajien luona, jotta se saatiin tottumaan kilpailupaikan vilinään ja kovaäänisiin kaiuttimiin. Tämä tuotti tulosta, ori rauhoittui ja rupesi kilpailemaan kouluradoilla huimalla menestyksellä. Valitettavasti Edelmann jouduttiin lopettamaan 13-vuoden iässä, pahan murtuman vuoksi takajalassa.

iie Ebony Everthing on GP-tason kouluratsu, joka kilpaili aktiivisesti ja pääosin hyvällä menestyksellä. Ebonylle oli haastava löytää oikea ratsastaja, sillä tamma ei kenen tahansa kanssa toiminut. Juuri kun oikea ratsastaja löytyi ja menestystä alkoi tulla, niin Ebony menehtyi sydänkohtaukseen yöllä. Syytä tähän ei saatu koskaan selville ja suru oli valtavan suuri - Ebony oli tallin taitavin kouluratsu, jolla oli takana myös hyvä suku. Ebony ehti varsoa yhden varsan ja sekin oli vahinkovarsa Ekku.

iii. Edwin oli upea holstein ori, joka oli poikansa ja pojanpoikansa tavoin korkea ja säkäkorkeutta tältä ruunikolta orilta löytyikin melkein 180cm. Tämä ori oli luonteeltansa kiltti ja menestyi hyvin näyttelyissä ja kouluradoilla. Se oli rakenteeltaan täydellinen ja sillä oli upeat liikkeet jotka soveltuivat hyvin kouluratsastukseen. Ori jätti jälkeensä 80 varsaa, joista 45 oreja ja 35 tammoja. Orin luona kävi siis paljon tammoja sen menestyksen takia. Hellyttäävä ja kaikkien rakastama ori nukkui ikiuneen 23-vuoden iässä omassa kotonaan. Sitä ennen se sai viettää 7 upeaa vuotta astuen tammoja ja viettäen eläkepäiviään.

ie. Winnie the Pooh on kaunis, 168cm holstein-tamma, joka on hyvin vähän menestynyt kansallisilla kouluradoilla. Suvunsa puolesta tämä tamma ei ole mikään ihme, sillä tammalla ei ole menestynyttä ja upeaa sukua. Tammalla on teetetty vain yksi varsa Edelweissin lisäksi, sillä vaikka se on ulkonäöltään kaunis, tamma ei ole mikään periyttäjä. Onneksi varsoille on kuitenkin siirtynyt isien ominaisuuksia - joten toivotaan että näin on käynyt myös Ekun kohdalla. Nykyisin Winnie The Pooh asustelee parempana harrastehevosena 15-vuotiaalla tytöllä, joka kilpailee sillä seura- ja aluekisoissa ja tämä pari onkin menestynyt ihan mukavasti.

iei. Walking Thunder nukkui pois kiitettävän 26-vuoden iässä. Tämä ori kilpaili kohtalaisella menestyksellä kansallisilla kouluradoilla. Siltä odotettiin kuitenkin enemmän ja ori oli hieman pettymys. Niimpä sillä teetettiin muutama varsa, mutta vain 3 kymmenestä varsasta menestyi odotettua paremmin kouluradoilla. Koska ori ei omaa upeaa sukua, sillä ei myöskään ollut paljoa jalostusarvoa vaan se siirtyi 15-vuotiaana eläkkeelle ja eräälle naiselle luottoratsuksi pieniin kilpailuihin ja maastoköpöttelyyn.

iee. Pandora oli kaunis, näyttelyissäkin menestynyt tamma. Se kilpaili vaihtelevalla menestyksellä myös koulukentillä, mutta isompi arvo sillä oli siitostammana. Pandoran suku on harvinainen, mutta upea ja sitä haluttiin jalostaa ehdottomasti eteenpäin. Myös tamman palkittu ulkomuoto auttoi asiaa. Pandoralla oli isot, näyttävät liikkeet ja luonteeltansa se oli kuuliainen ja kiltti tamma.

ei. Never Again on hyväsukuinen holsteinori. Tummanpunarautias ori ei päästä ratsastajaansa helpolla, vaikka omalla tavallaan herra onkin helppo ratsastettava. Ori on korkea, päälle 170cm, mikä vain lisää orin liikkeiden keinuvuutta ja askelten suuruutta. Tämä tekee orin työskentelystä mukavaa ratsastajalle eivätkä liikkeet näytä huonolaatuisilta, päinvastoin. Masi-herraksi kutsuttulla orilla on yhteensä seitsemän jälkeläistä, joista kaikki ovat painottuneet kouluratsastukseen. Ori periyttää siis upeita liikkeitä ja kapasiteettia vaativiin koululuokkiin.

iii. You Again? on Saksasta Suomeen tuotu rautias holsteinori. Suomalaisittain Ralleksi kutsuttu ori kisasi Saksan maaperällä menestyksekkäästi kouluratsastusta aina grand prix-tasolla asti. Ralle on 'vain' 158cm korkea, mikä tekee orin liikkeistä lennokkaita ja nopeita. Pieni koko on eduksi tiukoissa käännöksissä ja esimerkiksi piruetti luonnistuu orilta leikiten. Rallella oli ennen Suomeen tuloa neljä jälkeläistä, kaikki kouluhevosia, ja Suomessa ori on saanut yhden ori- ja kaksi tammavarsaa. Rallen jälkeläiset ovat lähes poikkeuksetta isänsä värisiä, upeita rautiaita.

ee. Give Me a Reason on hyvärakenteinen punaruunikko holsteintamma. Diivamaisesta luonteestaan tunnettu Misty on pohjimmiltaan mukava ja ymmärtäväinen neiti. Rapakot kierretään kuitenkin kaukaa. Eihän neiti voisi omia kavioitaan kastella likavedessä. Kouluratsastusta kisaava Misty on osoittautunut myös hyväksi näyttelyhevoseksi rakenteensa puolesta, mikä vain lisää tamman jalostusarvoa. 152cm korkealle tammalle on siunaantunut kuusi jälkeläistä, joissa jokaissa on ollut potentiaalia vaativille koulukentillä ja näyttelykehää kiertämään.

eei. Wanna Be the Reason on jo edesmennyt ruunikko holsteinori. Auto-onnettomuudessa loukkaantunut ja siitä syntyneiden parantumattomien vaivojen takia lopetettu ori kisasi menestyksekkäästi useamman vuoden koulu- ja esteratsastusta vaativilla tasoilla. Varsinkin koulukentillä ori näytti upeimmat liikkeensä ja herraa ihailtiin ympäri Pohjoismaita. 171cm korkea Wasse olikin kysytty jalostusori niin rakenteensa, upean rakenteensa että kiltin luonteensa takia. Ihmisystävällinen Wasse ei tehnyt pahaa kuin kärpäsille ja ratsastaminen sujui kuin tanssi orin yritteliäisyyden johdosta. Wassella on kuusi jälkeläistä, joista toivotaan orille sukua jatkamaan.

eee. Live And Die on tummanrautias holsteintamma. Lilli siirtyi Saksasta Suomeen ollessaan vielä nuori varsa ja myöhemmin neiti siirtyi takaisin syntymämaahansa Saksaan. Suomessa Lilli ehti kisata muutaman vuoden kouluratsastusta int II-GP-luokissa. Suomessa Lilli sai ainoastaan yhden jälkeläisen, mutta Saksassa jälkeläisiä on tullut kolme lisää. Vaikka Lilli on luonteeltaan hieman kipakka, ovat kaikki neidin jälkeläiset osoittautuneet hyvätapaisiksi kansalaisiksi.

© isän puolelta misery. © emän puolelta Pierre & Rebely

Jälkeläiset

t. Simply Colourful
s. 16.04.2013
e. Chinaday CTN
KRJ II o. Tinz. (VRL-01824)
t/o nimi
s. 15.03.2013
i. nimi
o. nimi
t/o Nimi
s. 00.00.0000
i. Nimi
o. Nimi
t/o Nimi
s. 00.00.0000
i. Nimi
o. Nimi

Kilpailutulokset

17.10.2012 Tahti, KRJ Helppo A 4/31
20.10.2012 Tahti, KRJ Helppo A 2/30
21.10.2012 Rajaton, KRJ Grand Prix 6/60
25.10.2012 Malsamo, KRJ Intermediate II 5/40
26.10.2012 Raden Stal, KRJ Intermediaire I 1/30
27.10.2012 Rumour Ponies, KRJ Vaativa B 1/40
28.10.2012 Sinnesro, KRJ Helppo B 4/30
29.10.2012 Malsamo, KRJ Intermediate II 6/40
30.10.2012 Cabin 21, KRJ Grand Prix 1/40
30.10.2012 Kultahuisku, KRJ Intermediate II 4/70
30.10.2012 Kultahuisku, KRJ Grand Prix 5/70
31.10.2012 Malsamo, KRJ Intermediate II 4/40
31.10.2012 Rumour Ponies, KRJ Vaativa B 1/40
01.11.2012 Whitehall, KRJ Grand Prix 5/40
01.11.2012 Fiktio, KRJ Vaativa B 1/60
01.11.2012 Hex Sporthorses, KRJ Grand Prix 6/50
03.11.2012 Fiktio, KRJ Vaativa B 3/60
04.11.2012 Fiktio, KRJ Vaativa B 4/60
04.11.2012 Rumour Ponies, KRJ Helppo B 1/40
06.11.2012 Metsälampi, KRJ Vaativa A 5/50
10.11.2012 Oldfinion Dressage, KRJ Intermediate I 3/50
11.11.2012 Oldfinion Dressage, KRJ Intermediate I 7/50
15.03.13 KRJ Kutsu GP - 5/40
19.03.13 KRJ Kutsu GP - 5/40
10.04.13 KRJ Kutsu GP - 4/30
14.04.13 KRJ Kutsu GP - 5/30
16.04.13 KRJ Kutsu GP - 2/30
15.04.13 KRJ Kutsu Int II - 3/30
14.04.13 KRJ Kutsu GP - 2/30
08.04.13 KRJ Kutsu Int I - 1/30
08.04.13 KRJ Kutsu GP - 2/30
30.03.13 KRJ Kutsu GP - 4/30
25.04.13 KRJ Kutsu GP - 4/30
24.04.13 KRJ Kutsu GP - 4/30
23.04.13 KRJ Kutsu GP - 1/30
15.04.13 KRJ Kutsu GP - 1/50
04.04.13 KRJ Kutsu GP - 4/35
04.04.13 KRJ Kutsu Int II - 5/29
31.04.13 KRJ Kutsu KRJ Cup - 11/197

14.11.2012 Oldfinion Dressage, KRJ Prix St. Georges 5/50
15.11.2012 Oldfinion Dressage, KRJ Intermediate I 7/50
17.11.2012 Taavilan Suomenhevoset, KRJ Helppo B 5/50
18.11.2012 Taavilan Suomenhevoset, KRJ Helppo B 3/50
18.11.2012 Oldfinion Dressage, KRJ Prix St. Georges 4/50
20.11.2012 Rajaton, KRJ Helppo C 6/36
22.11.2012 Cabin 21, KRJ Vaativa A 3/40
22.11.2012 Cabin 21, KRJ Intermediaire I 6/40
23.11.2012 Taavilan Suomenhevoset, KRJ Helppo B 2/50
23.11.2012 B Ponies, KRJ Helppo A 5/30
23.11.2012 Fiktio, KRJ Vaativa A 3/20
23.11.2012 Fiktio, KRJ Prix St. Georges 1/5
24.11.2012 B Ponies, KRJ Helppo A 4/30
24.11.2012 Cabin 21, KRJ Intermediaire I 2/40
25.11.2012 Cabin 21, KRJ Intermediaire I 2/40
26.11.2012 Cabin 21, KRJ Vaativa A 5/40
27.11.2012 Jade Dressage, KRJ Grand Prix 4/40
28.11.2012 Jade Dressage, KRJ Grand Prix 3/40
28.11.2012 Jade Dressage, KRJ Grand Prix 3/40
01.12.2012 Cabin 21, KRJ Intermediaire I 4/40
01.12.2012 Cabin 21, KRJ Vaativa A 6/40
03.12.2012 Cabin 21, KRJ Vaativa A 4/40
31.03.13 KRJ Kutsu GP - 4/30
03.04.13 KRJ Kutsu GP - 1/30
04.04.13 KRJ Kutsu GP - 1/30
30.03.13 KRJ Kutsu GP - 1/30
13.03.13 KRJ Kutsu GP - 3/35
14.03.13 KRJ Kutsu GP - 4/35
31.03.13 KRJ Kutsu GP - 2/30
25.03.13 KRJ Kutsu Int II - 2/40
11.04.13 KRJ Kutsu GP - 1/50
07.04.13 KRJ Kutsu GP - 4/50
03.04.13 KRJ Kutsu GP - 1/50
30.03.13 KRJ Kutsu GP - 4/50
29.03.13 KRJ Kutsu GP - 2/50
28.03.13 KRJ Kutsu GP - 2/50
18.04.13 KRJ Kutsu GP - 6/40
17.04.13 KRJ Kutsu GP - 4/40
15.04.13 KRJ Kutsu GP - 3/40

Päiväkirja ja valmennukset

Valmennukset

17.4.13 kouluvalmennus, Thomas
Ravasimme Ethanin kanssa eteen-alas kentällä kauniina aurinkoisena päivänä. Thomas saapui juuri oikeaan aikaan paikalle ja kyseli miten meillä on sujunut kun on ollut niin pitkä väli valmennuksesta. Ethanin kanssa on nyt viimeaikoina tehty loppurutistukset viimeisiin kisoihin ja enää se saattaa käydä vain muutamat kisat pyörähtämässä. Thomas pyysi meidät ympyrälle tekemään ravi-käynti-laukka siirtymisiä, joka oli minun mielestäni typerää sillä osasimme ne jo. Heti jo ensimmäisten siirtymisien aikana Thomas pyysi minua laskemaan olkapäitä ja laittamaan pohkeet oikealle paikalle. Ethan rentoutui saman tien. Siirtymisien jälkeen teimme hiukan ykkösiä ja muutaman laukkapiruetin. Thomas oli tyytyväinen yhteistyöhön jonka jälkeen lähdimme kävelemään loppukäyntejä lähimaastoon.

15.3.13 kouluvalmennus, Thomas
Thomas saapui ajoissa alkuverkan aikaan maneesiin ja kyseli miten on piaffe oli alkanut sujua. Tyytyväisenä myhäilin vastaukseksi jotain, sillä Ethan oli ollut mielettömän hyvä muutaman päivän. Eilen jopa jouduin tämän kuuluisan ”flown” vietäväksi, sillä tein töitä maneesissa tyytyväisenä puolentoista tunnin ajan. Thomas katsoi hieman kauhistuneena ja kysyvänä, mutta päätti kuitenkin aloittaa valmennuksen. Thomas pyysi minua siirtymään raviin ja tekevän hieman väistöjä uralta sisälle. Kun Ethan oli tarpeeksi vertynyt ja kuulolla piti minun seuraavaksi tehdä pitkällä sivulla 10 metrin voltti, jatkaa avotaivutuksessa ja siirtyä laukkaan ja tulla lävistäjälle tehden aluksi vaihdot joka toisella. Tässä takkusi hieman hallinta. Ethanin pitäisi tulla selvemmin avuille ja koota laukkaa enemmän. Thomas sanoi, että se johtuu väsymyksestä ja helpotti tehtävää vaatien vain kaksi vaihtoa lävistäjälle jolloin minulla on aikaa rauhoittaa laukka ja pitämään Ethan tasaisempana. Tämä alkoi pikkuhiljaa sujumaan, mutta Ethan näytti selvästi olevan väsynyt eilisestä joten Thomas päästi meidät helpolla ja antoi luvan loppuverkalle. Tiistaina on taas valmennus ja hevosen pitää olla kunnossa seuraavaan kertaan.

13.3.13 kouluvalmennus, Thomas
Olimme verkanneet jo jonkin aikaa kun valmentajani Thomas tuli paikalle. Aloitimme käynti-ravi siirtymisistä ja siirryimme siitä aika nopeasti ravi-laukka siirtymisiin. Ethan tuli kuulolle jo aika pian ja saimme tällä pohjustettua tämän päivän rankkaa piaffe treeniä. Ethanilla on ollut vähän vaikeuksia piaffen kanssa, eikä ori oikein viitsisi polkea niin hyvin kuin pystyisi. Thomas otti juoksutusraipan käteen ja minä kävelin pitkää sivua pitkin ja pyysin orin siirtymään piaffeen. Thomas näki heti vian ja epäili Ethanilla olevan hieman ehkä jotain jumeja ristissä, etujalat tekevät töitä hienosti, mutta takajalkojen liike on aika olematonta. Thomas kosketti joka nostolla orin sisäjalkaa ja sai sen nostamaan jalkaansa jo aika hyvin, sama toistettiin toiseen suuntaan. Ravailin muutaman kierroksen ja ympyrän, jotta ori saisi hetken levätä ja tulin takaisin pitkälle sivulle ja siirryin käyntiin. Ethanin ravi oli parantunut huomattavasti. Siirryin uudelleen Piaffeen ja hämmästyin kuinka ori oli taas tullut takaisin. Thomas hymisteli tyytyväisenä tulokseen ja päätimme lopettaa tältä päivältä.

Päiväkirja

16.4.13 päiväkirja
Ethanin kisaura on pikkuhiljaa loppumassa eikä enää ei tarvitse kiertää otsa rypyssä pitkin maailmaa. Orin kanssa elämä on sujunut leppoisasti ja iän myötä se ei enää jaksa pelätä asioita niin paljon joka tekee puuhastelusta kovin paljon helpompaa. Suunnitelmissa olisi teettää orilla muutama varsa ja odotella niiden kisamenestystä, että ori pääsisi vielä tässä elämässä laatuarvosteluihin. Minä en epäile hetkeäkään etteikö Ethanin jälkeläiset pärjäisi maailmalla on itse Ethan niin mielettömän upea kuitenkin jo rakenteen, liikkeen kuin luonteensakin puolesta. Se jää nähtäväksi, peukkuja pidämme pystyssä ja uskon orin saavan vielä tietteleitä.

2.4.13 päiväkirja
Ethan on kilpailu-uransa loppupuolella, se on palvellut hyvin uudessa kodissaan emmekä luovu tästä orista ikinä. Laatuarvosteluihin pyrimme vielä ja saatamme välillä ottaa osaa tuleviin CUP kilpailuihin. Tällä hetkellä Ethan saa viettää jonkin aikaa leppoisaa elämää laiduntaen. Toivomme myös hartaasti, että ori periyttäisi hyvää rakennetta ja liikettä toivottavasti monen monelle jälkeläiselleen. Saa nähdä miten Ethanin pää kestää tätä rauhallista elämää vai ottaako joku meidän työntekijöistä sen vanhuusajan projetkikseen.

11.3.13 päiväkirja
Viikonloppu sujui hyvin treenaamisen merkeissä. Tehtiin lähinnä taivuttavia liikkeitä ja muistuteltiin puolipidätteistä. Liikkeitä ei voisi parempia toivoa, mutta kuuliaisuus on vähän tiessään selvästi. Tietyillä liikkeillä sen saa kuitenkin toimimaan. Tänään kävi raspaaja hoitamassa hampaat, eikä mitään ihmeempiä löytynyt. Saatiin vielä kengityskin sopimaan samalle päivälle, päätin tulla mukaan katsomaan miten Ethan kestää tämän hermoja raastavan tilanteen ja sainkin yllättyä hyvin positiivisesti – se ei pelännyt yhtään! Mukava välillä huomata miten loistavan ostopäätöksen tekikään. Tämän päivän alkeistunti sujui todella hyvin. 5-vuotias Aliisa tyttö uskalsi jo ravata. Aliisan läpi maneesiin raikaava laulukaan ei Ethania pelästyttänyt vaan ori jolkotteli rauhallista ravia pitkin maneesia kuunnellen lähinnä minua mitä askellajia ja mihin suuntaan täytyisi mennä.

8.3.13 päiväkirja
Ethan on kotiutunut hyvin ja saanut paljon ihailua osakseen. Olemme täällä tosin huomanneet sen, ettei ori ole sieltä rohkeimmasta päästä. Maastoilu on vähän hankalaa ja muutenkin kaikki epäilyttävä mikä tapahtuu ulko- tai sisätiloissa on lähes ylitsepääsemätöntä. Taluttajan perässä kuitenkin tullaan nätisti. Tällä hetkellä valmistaudutaan kovasti KRJ laatuarvosteluun ja sieltä toivotaan hyviä pisteitä. Ethanilla kisaillaan vielä reippaasti GP ja Int II tasolla, jotta saamme täydet pisteet kisamenestyksestä. Ethan onkin osoittautunut oikeaksi ruusukehaiksi. Se kerää sijoituksia minkä kerkiää ja saa jopa luokkavoittoja hyvää tahtia. Vaikka Ethan vaikuttaakin kisapaikoilla siltä, että se lähtisi lentoon. Onneksi kuitenkin radoilla Ethan näyttää taas taitonsa. Kanssakilpailijat yleensä tulevatkin myöhemmin juttelemaan jälkeenpäin, että ei olisi uskonut millainen siitä kuoriutuu aitojen sisäpuolella, niin hurjalta näyttää meno muuten.

5.3.13 päiväkirja
Tänään Ethan saapui meille Infinity Sporthorsesista.

Tämä on virtuaalihevonen.
© hevosen ulkoasu ja koodaus Cery
Simplicity